Inspiratie voor het bewust ervaren van judo

Sebastiaan Fransen

Sebastiaan Fransen judoHajimemashite. Ik ben Sebastiaan Fransen, 30 jaar. Gestart met judo toen ik 9 jaar oud was. In het begin was het ‘gewoon’ een sport voor mij. Echter gedurende het bestuderen van judo, ontdekte ik dat ik niet verder van de waarheid kon zitten. Judo is veel meer dan een sport! Een weg voor het trainen van het lichaam en verfijnen van de geest. Met een enorme potentie om mensen verder te helpen.

Dit heeft tot een intensieve studie van de krijgskunsten geleid. Op dit moment ben ik 5e dan judo en 1e dan jujutsu. Ik verzorg als gediplomeerd judoleraar trainingen, clinics en demonstraties door het hele land voor jeugd, volwassenen en judoka met een beperking. Ik vervul daarnaast diverse functies binnen de Judo Bond Nederland.

Als uke, trainer en coach begeleid ik graag judoka naar een hoger niveau. In het verleden heb ik deelgenomen aan katawedstrijden, met als hoogtepunt het nage-no-kata op het WK judo kata. Ook mijn reizen naar Japan waren fantastische ervaringen met vele nieuwe inzichten en ik heb bij de Kodokan mijn diploma nage-no-kata behaald.

Inspiratie voor het bewust ervaren van judo

Yoko-gakeJudo heeft mijn leven enorm verrijkt en richting gegeven. Niet alleen het trainen van techniek, maar ook de onderliggende filosofie. Zoals de belangrijkste principes seiryoku zen’yō en jita kyōei. Het bestuderen van de achtergronden heeft een enorme diepgang gebracht in mijn judo.

Graag wil ik mijn kennis en ervaring delen. Daarom ben ik deze blog gestart met artikelen over judo. Het doel is inspireren, zodat iedereen alle aspecten van judo bewust leert ervaren. Graag help ik mensen met de levenslange studie van de zachte weg. Het perfectioneren van de eigen persoon voor een betere wereld, jiko no kansei.

Wil je meer weten? Neem contact op of start met het lezen van de onderstaande blogs:

Neem contact op

Links in het menu kun je contact met mij opnemen via Contact of de social media. Schroom niet als je een vraag, opmerking of idee hebt of gewoon even gedag wilt zeggen. Ook kun je je abonneren op deze blog, zodat je geen artikel meer mist. Ik hoor graag van je!