Snel en eenvoudig lessen voorbereiden

Eugène Bindels heeft mij benaderd over zijn project. Het gaat om een programma voor het maken van digitale lesvoorbereidingen. Op deze wijze wordt het maken van een lesvoorbereiding eenvoudiger en sneller, zodat de aandacht volledig is gericht op het bedenken van goede lesstof.

Hij is op zoek naar een aantal mensen die het vrijblijvend willen uitproberen. De mensen die Eugène van bruikbare feedback voorzien mogen het programma in ruil gratis blijven gebruiken.

Zie hieronder een korte impressie van de mogelijkheden.

Ik zie potentie in het programma, dus daarom deel ik het belangeloos op mijn blog. Stel je voor dat er uiteindelijk ook een app komt, waar Eugène op dit moment ook aan werkt!

Allemaal leraren met de app voegen aan het programma oefeningen toe voor het aanleren van budo. Het liefst op basis van verschillende trainingsmethodes voor krijgskunsten. De oefeningen worden ingedeeld op thema’s, complexiteit en intensiteit en bestaan uit o.a. basisbewegingsvormen, effectieve technieken, mooie principes, gave randori-vormen en leuke methodieken voor kata.

Op basis van de beginsituatie van de groep selecteert een leraar meerdere oefeningen uit een grote verzameling lesstof in het programma, past deze waar nodig aan en voegt zijn eigen lesstof toe voor een gave les.

Voor de les bekijkt hij nog even snel de aandachtspunten van de les in de app op zijn mobiel. Na afloop wordt een korte evaluatie vastgelegd, zodat de leraar de vorderingen van de groep en zichzelf volgt. Hij kan ook altijd eenvoudig terugzoeken in gegeven lessen en de bijbehorende evaluaties voor het bijstellen van de beginsituatie en hergebruiken van lesstof. De cirkel is rond.

Niet alles hoeft tot in den treure te worden vastgelegd, tenzij het voordelen oplevert voor jezelf en anderen. Door handigheidjes kan dit met minimale inspanning. Ik ben daarom benieuwd naar de ontwikkelingen van dit programma en ook naar jullie mening en ideeën, dus laat ze achter in de reacties!

Geef een reactie