Inspiratie voor het bewust ervaren van judo

Yoko-gakeJudo verrijkt enorm mijn leven en geeft het richting. Niet alleen het trainen van techniek. Ook studie van de onderliggende filosofie, waaronder de principes seiryoku zen’yō en jita kyōei, brengen diepgang in mijn judo.

Graag wil ik mijn kennis en ervaring delen. Mijn doel is inspireren tot het bewust ervaren van alle aspecten in het judo. Graag help ik mensen met de levenslange studie van de zachte weg. Het perfectioneren van de eigen persoon voor een betere wereld, jiko no kansei.

Wil je meer weten? Neem contact op of start met het lezen van de onderstaande blogs:

Sebastiaan Fransen

Sebastiaan Fransen judo Ik ben Sebastiaan Fransen. Gestart met judo op 9-jarige leeftijd. In het begin was het ‘gewoon’ een sport voor mij. Ik heb ontdekt dat dit ver van de waarheid is. Judo is een weg voor het trainen van het lichaam en verfijnen van de geest. Met een enorme potentie om mensen verder te helpen.

Dit heeft geleid tot een intensieve studie van de krijgskunsten. Ik ben 5e dan judo en 1e dan jujutsu. Als gediplomeerd judoleraar verzorg ik trainingen, clinics en demonstraties voor jeugd, volwassenen en special needs judoka. Ik vervul daarnaast diverse functies binnen de Judo Bond Nederland.

Als uke, trainer en coach begeleid ik graag judoka naar een hoger niveau. In het verleden heb ik deelgenomen aan katawedstrijden, met als hoogtepunt het nage-no-kata op het WK judo kata. Ook mijn reizen naar Japan waren fantastische ervaringen met vele nieuwe inzichten en ik heb bij de Kodokan mijn diploma nage-no-kata behaald.

Neem contact op

Links in het menu kun je mij bereiken via Contact en social media. Ook kun je je abonneren, zodat je geen blog mist.