Inspiratie voor budo in het dagelijks leven

Judo verrijkt enorm mijn leven. Niet alleen het trainen van techniek. Ook het bestuderen van de onderliggende filosofie, waaronder de principes seiryoku zen’yō en jita kyōei.

Yoko-gake

Graag wil ik mijn kennis en ervaring delen. Mijn doel is inspiratie voor het bewust ervaren van alle aspecten in het judo. Het perfectioneren van de eigen persoon voor een betere wereld, jiko no kansei.

Wil je meer weten? Neem contact op of start met het lezen van de onderstaande blogs:


Sebastiaan Fransen

Sebastiaan op BJJ Globetrotters Zen Camp 2018

Ik ben Sebastiaan Fransen. Gestart met judo op 9-jarige leeftijd. In het begin was het ‘gewoon’ een sport voor mij. Ik heb ontdekt dat dit ver van de waarheid is.

Judo is een weg voor het trainen van het lichaam en verfijnen van de geest. Met een enorme potentie om mensen verder te helpen.

Dit heeft geleid tot een intensieve studie van de krijgskunsten. Ik ben 5e dan judo en 1e dan jujutsu. Als gediplomeerd judoleraar verzorg ik trainingen, clinics en demonstraties voor jeugd, volwassenen en special needs judoka. Ik vervul daarnaast diverse functies binnen de Judo Bond Nederland.

Als uke, trainer en coach begeleid ik graag judoka naar een hoger niveau. In het verleden heb ik deelgenomen aan katawedstrijden, met als hoogtepunt het nage-no-kata op het WK judo kata. Ook mijn reizen naar Japan waren fantastische ervaringen met vele nieuwe inzichten en ik heb in de Kodokan mijn diploma nage-no-kata behaald.