Niets is zo duaal als we willen

  • Bericht reacties:2 reacties

De laatste tijd heb ik weinig nieuwe artikelen op mijn website geplaatst. Er zijn verschillende oorzaken. De belangrijkste is echter dat ik niet tevreden ben over wat ik schrijf. Ik hoef mijn mening ook niet meer zo nodig naar buiten te brengen. Wie ben ik?

Later als ik dood ben wil ik een ander leven
Niet meer altijd bezig met wat geschreven staatStef Bos – Later als ik dood ben

Als ik schrijf, wil ik iets toevoegen. Niet een artikel zonder onderzoek in wetenschappelijke zin en ook niet zonder naar binnen gericht onderzoek. Het moet kloppen met de bronnen en in lijn zijn met wie ik ben. Ook als waarheden slechts illusies zijn waarvan men is vergeten dat het illusies zijn.

En onderzoek kost veel tijd en is verdomd moeilijk. Het is complex. Niets is zo duaal als we willen. Niets is alleen goed, niets is alleen slecht. Elk verhaal kent meerdere kanten. Het is altijd een hellend vlak waar ik me op bevind. Een dynamische interactie tussen emotioneel, fysiek, spiritueel en mentaal. Wie ben ik?

Ik ga weer schrijven. Het helpt me worden wie ik ben. Eerst gewoon schrijven voor mezelf om helderheid in mijn gedachten te brengen. De tijd zal uitwijzen of het ook wordt gepubliceerd. Schrijven is een momentopname. Fouten mogen worden gemaakt voor groei en ontwikkeling. Alles is aan verandering onderhevig. Perfectie is onbereikbaar, streef naar progressie. Over sommige blogs zal ik in de toekomst anders denken. Dat is juist interessant, want veel kun je vinden in de tegenstellingen.

Judo leert ons zoeken naar de best mogelijke manier van handelen, ongeacht de individuele omstandigheden, en helpt ons begrijpen dat bezorgdheid een verspilling van energie is.Jigorō Kanō

Deze gedachten wilde ik graag met jullie delen. Als verklaring waarom er weinig nieuws verschijnt op deze site. Daarnaast toont het ook dat iedereen zijn eigen gevechten kent. Budo leert ons omgaan met deze strijd. Blijven werken aan het perfectioneren van onszelf en het leveren van een waardevolle bijdrage aan deze wereld. Wie zijn wij?

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Rinus Bliemer

    Komt zo bekend voor!

Geef een reactie